Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links

DVD Chronisch Ziek - Informatie en links

Wat kun je zelf


Bij verschillende organisaties en informatiebronnen kun je vaak ideeën en inspiratie opdoen om te leren leven met een chronische aandoening:
 • Patiëntenorganisaties: Voor informatie, ondersteuning en advies kun je terecht bij een patiëntenorganisatie, te vinden via:
  Ieder(in)
  030 - 720 00 00 / www.iederin.nl
  Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF)
  030 - 297 03 03 / www.npcf.nl

 • Contacten: Elk jaar worden in november tijdens de Week van de Chronisch Zieken vele activiteiten georganiseerd; dit zijn goede mogelijkheden om contacten te leggen.
  Website www.chronischziek.nl Telefoon : 010 - 436 6799

 • Internet: Op het Internet is een zee aan informatie, kennis en ervaring te vinden over (het leven met) chronische aandoeningen, vaak geschreven door mensen met een chronische aandoening.

  Met behulp van 'zoekwebsites' kun je op trefwoorden zoeken, bijvoorbeeld met de trefwoorden: leven met een chronische aandoening of weblog chronische aandoening

  Via discussiefora kun je met anderen discussiëren over het leven met een chronische aandoening. Zoek bijvoorbeeld op de trefwoorden: forum leven met een chronische aandoening

 • Boeken/video’s: Veel mensen met een ziekte of handicap hebben geschreven over hun ervaring met het leven met een aandoening of handicap. Je kunt deze boeken soms vinden in boekhandels en bibliotheken.
  Kijk verder op Internet:
  - www.penalslotgenoot.nl 
  - www.leefwijzer.nl 

 • Leefstijl: Je voelt je vaak beter als je zoveel als mogelijk is een gezonde leefstijl nastreeft: voldoende beweging, gevarieerde voeding en de nodige ontspanning.
  Zie onder meer de volgende websites:
  - www.leefwijzer.nl 
  - www.gezondheidsplein.nl 
  - www.kiesbeter.nl/gezondleven 
 <- Terug naar overzicht
DVD Chronisch Ziek
Informatie en links:Skip Navigation Links


Copyright © RIOM BV   Email: info@riom.nl