Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links

DVD Chronisch Ziek

Deze DVD is vooral bestemd voor mensen met een chronische aandoening die geïnteresseerd zijn in hoe anderen zo goed mogelijk proberen te leven met hun aandoening. De DVD bevat ook nuttige inzichten voor iedereen die door beroep, familie- of persoonlijke omstandigheden te maken heeft met mensen met een chronische aandoening.

Op deze DVD vertellen zeven mensen over hun leven met een chronische aandoening. Ieder van deze personen heeft een andere aandoening, maar in het dagelijkse leven hebben ze vaak met dezelfde problemen te maken.

De geïnterviewden hebben verschillende aandoeningen: reuma, hartfalen, ziekte van Parkinson, longemfyseem, diabetes, ziekte van Crohn, ziekte van Bechterew en multiple sclerose (MS).
De DVD gaat niet over de verzorging of behandeling van deze aandoeningen, maar over het leven met de aandoening, welke dat ook is. Over het bewust worden dat je leven is veranderd en misschien nog verder zal veranderen, dat je meer moet nadenken over hoe je elke dag je tijd en energie besteedt, maar ook dat je kunt blijven genieten en andere dingen belangrijk kunt gaan vinden.
DVD Chronisch Ziek

Aanleiding

Zeker 500.000 Nederlanders hebben problemen met het leven met een chronische aandoening. Een derde van hen heeft daar hulp bij nodig. Deze DVD wil een bijdrage leveren aan de her- en erkenning van die problemen, de gebruiker hierin tot steun zijn en hem/haar sterken in het omgaan met die problemen.


Copyright © RIOM BV   Email: info@riom.nl